Ofte stillede spørgsmål

Alle vores rafter er naturprodukter, der afhængigt af temperatur og luftfugtighed ændrer karakter. Det betyder, at træet vil udvide sig i perioder med høj luftfugtighed og trække sig sammen i perioder med lav luftfugtighed, hvilket kan give vindridser og revner i overfladen. Dette er uden betydning for træets holdbarhed og er ikke reklamationsberettiget.
Lærketræ har et højt olie-indhold i sin harpiks, hvilket bevirker at træet på en måde imprægnerer sig selv fra kerne og ud, og beskytter mod skadedyr og svamp.
Både gran og lærk rafter indeholder store mængder naturlig olie og harpiks, der beskytter træet mod råd, skadedyr og svampe, som giver en lang holdbarhed uden brug af træbeskyttelse.
Vi har desværre ikke et katalog, men alle hegnstype kan ses på vores hjemmeside, under Galleri her.
Når du overvejer at sætte et hegn op i et skel mellem dig og din nabo, eller ud til en vej, så vær opmærksom på , at du skal følge Hegnsloven. Følges Hegnsloven ikke kan man få bøder og naboer kan kræve ændringer på hegn i skel. Hegn må som hovedregel, ikke være højere end 180cm ud til offentlige veje og stier. Man må ikke gå i gang med at opsætte hegn i skel til nabo, hvis du og din nabo er uenige. Er dette tilfældet, skal man skriftligt kontakte det lokale Hegnssyn, som er tilknyttet ens kommune. Er man ikke tilfreds med den afgørelse som Hegnssynet træffer, kan man anke til Landvæsenskommissionen. Som grundejer (nabo), man forpligtiget til at betale halvdelen af udgifterne, samt til at deltage i arbejdet i forbindelse med opsætningen af et fælleshegn, medmindre hegnets opsætning udelukkende tjener den ene nabo. Alternativt kan du opsætte hegnet på din side af skellet og advisere naboen 30 dage før du opsætter hegnet. Hertil må du også lægge afstanden til skellet oven i højden på hegnet, så du kan overstige 180cm højde.
Når man fremstiller trykimprægneret træ i norden, skal man følge NTR normen. NTR er den skrappeste og bedst kontrollerede standard i EU, når det drejer sig om trykimprægneret træ. NTR-A er træ er designet og godkendt til jordkontant.
NTR er en nordisk mærkning, der stiller krav til imprægnering og miljøet. NTR står for Nordisk Træbeskyttelses Råd. Trykimprægneret træ fremstilles I forskellige klasse i henhold til NTR : • AB ( uden jordkontakt ). • A ( i jordkontakt, f.eks. stolper i jord ). • Gran ( anvendes til skalimprægnerede granbrædder, der ikke er i kontakt med jord ). • M ( træ i salt havvand ).
Rafter er et naturprodukt, med tre varianter af rafter - rafter med bark, rafter uden bark og trykimprægnerede rafter. Rafter med bark laves af gran, rafter uden bark laves af fyr, gran, lærk eller eg, og trykimprægnerede rafter laves af fyr.
Imprægnering eller trykimprægnering refererer til en proces, hvor kemikalier indføres i træmateriale for at øge træets holdbarhed og for at øge træets modstandsdygtighed over for biologisk nedbrydning, såsom svampe eller insekter.
Pris og leveringsform afhænger af afstand, leverancens størrelse og naturligvis af, hvor hurtigt du ønsker dine materialer leveret. Vores gennemsnitlige pris på levering inden for ca. 40 km. radius fra vores forretning er følgende: • Kranvogn 2600 kr. inkl. moms. (afhænger af distance) • 3x34 lastbil m. palleløfter 2150 kr. inkl. moms. (mellemstore leveringer) (afhænger af distance) Kontakt os og få et tilbud pr e-mail her: info@dkhegn.dk